Dogodki v letu 2022

  • Drugi posvet o rejništvu  smo organizirali skupaj RDS in FSD 1. decembra 2022 v Ljubljani na FSD. Predavatelji so bili: Vrhovni sodnik Matej Čujovič: Vloga rejnic/rejnikov  in otrok v sodnem postopku  – zakonodajni pogled Okrožna sodnica Petruša Jager: Vloga rejnic/rejnikov in otrok  v sodnem postopku – izkušnje iz prakse Direktor Socialne inšpekcije Peter Stefanoski: Udeleženci v nepravdnem postopku in sodelavci v IPS Rejnici Marija Salihović in Marjana Šuc ter rejnik ..[Preberi več].

  • Rejniško društvo je organiziralo tradicionalen tabor za rejniške družine v Karitasovi Sončni hiši v Portorožu od 11. 11. do 13.11.2022. Tabora se je udeležilo 9 družin, skupaj 40 udeležencev. Glede na to, da je bil petek delovni dan, otroci so bili v šoli, nekateri rejniki v službi, smo se zbirali od 16.00 do 19.00 ure. Družine smo prihajale iz različnih krajev Slovenije, zato smo se pripeljali z lastnim prevozom. Vsaka ..[Preberi več].

  • Letos  smo prvič, po srečnem naključju, izvedli letovanje rejniških družin v Počitniškem domu za otroke v Fiesi. Za vikend od 16. do 18. septembra 2022 je bila vremenska napoved slaba – ohladitev in dež. Vendar je druženje odpovedala le ena družina, dve sta zboleli, vse ostalih 10 rejniših družin je prišlo v petek popoldne v Fieso z dobro voljo in pozitivno energijo. V času, ko je deževalo  in pihala burja, ..[Preberi več].

  • Tudi letos, že osmič, je  Radio Tednik Ptuj organiziral humanitarno družabno glasbeno prireditev v Termah Ptuj. Tokrat brez pogojev PCT, a z nekaj bojazni zaradi vremena. Kot že leta doslej, smo se prireditve udeležili tudi člani RDS, skupaj 66 članov društva. Ena rejniška družina je potovala iz Domžal z organiziram avtobusnim prevozom, ostali pa smo prispeli z lastnim prevozom. Vreme nam je  bilo naklonjeno, tako da smo cel dan uživali ..[Preberi več].

  • Dne 29. marca 2022 je v prostorih Fakultete za socialno delo v Ljubljani potekal dogodek z nazivom Posvet o rejništvu v Sloveniji, ki sta ga organizirala Rejniško društvo Slovenije in Fakulteta za socialno delo. Namen Posveta je bil na enem mestu prikazati stališča in mnenja o rejništvu s perspektive različnih udeležencev rejniškega sistema. Vabljeni so bili rejnice, rejniki, odrasli z izkušnjo rejništva, strokovni delavci CSD, predstavniki družinskih sodišč, študentje FSD, ..[Preberi več].

  • Tokratno srečanje rejniških družin smo pripravili 21. maja  v Mariboru in je bilo športno rekreativno za vseh 100 udeležencev. Zbrali smo se na Štuku in za dobrodošlico dobili kifeljčke, vodo in  sokove. In tudi novo številko Rejniškega glasnika. Potem smo se odpravili na pohod na Kalvarijo, kjer so eni prehodili vseh 455 stopnic, drugi pa le en del, ampak vsi smo uživali v naravi in pogledu na Maribor. Druženje smo ..[Preberi več].

  • Spoštovani! Vljudno vabljeni na 16. srečanje rejniških družin, ki bo v soboto, 21. 5. 2022  v Mariboru. Zberemo se ob 10.00 pred Štukom (Gosposvetska cesta 48). Najprej se bomo podali na bližnji hrib Kalvarijo, nato pa naše druženje nadaljevali v Štuku, kjer bodo na voljo različne aktivnosti za vse starostne skupine, zato pridite v športni opravi. Parkirnih mest bo dovolj (rampe bodo dvignjene); prav tako bodo parkirna mesta označena. Za hrano in pijačo bo poskrbljeno. ..[Preberi več].

  • Rejniško društvo Slovenije in Fakulteta za socialno delo Ljubljana vas vabita na POSVET O REJNIŠTVU V SLOVENIJI,  ki bo potekal v torek, 29. marca 2022 od 9.00 do 16.00 ure na Fakulteti za socialno delo v Ljubljani. Udeležba na posvetu je brezplačna. Prijave na posvet pa so obvezne in jih sprejemamo preko spletnega obrazca na naslovu https://1ka.arnes.si/rejnistvo do 21.marca.2022 oz. do zapolnitve prostih mest, saj je število mest omejeno.

  • Rejniško društvo Slovenije in Fakulteta za socialno delo Ljubljana obveščata, da pripravljata POSVET O REJNIŠTVU V SLOVENIJI, ki bo potekal v torek, 29. marca 2022 od 9.00 do 16.00 ure na Fakulteti za socialno delo v Ljubljani.

Rejniško društvo Slovenije

Benica 1a

9220 Lendava

telefon:
031 322 799 (Minka Žiberna)
031 844 062 (Tamara Fordan)

Davčna številka: 76827089
Matična številka: 2096854000
Transakcijski račun: 0298-5025-6206-306
Davčni zavezanec: NE