Dogodki v letu 2021

  • Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podelilo nagrade in priznanja za delo na področju socialnega varstva in izvajanja rejniške dejavnosti za leti 2020 in 2021. Slavnostna podelitev je potekala na Brdu 10. 12. 2021. Priznanja za dolgoletno in uspešno izvajanje rejniške dejavnosti sta za leto 2021 prejeli tudi Darinki Židov iz Maribora in Marija Salihović iz Kopra, za leto 2020 pa Petra Kogej iz Nove vasi, vse članice ..[Preberi več].

  • Žal smo morali zaradi koronavirusa večkrat prestaviti rejniški tabor, zato smo bili toliko bolj veseli, da smo ga po dveh letih v začetku novembra le izvedli v Portorožu. Želja rejniških družin za udeležbo je tako velika, da smo letos že na občnem zboru društva zbrali toliko prijav, da razpisa nismo objavljali. Kljub temu, da so se razmere zaradi koronavirusa slabšale, smo ga uspešno organizirali z upoštevanjem PCT pogojev in vseh ..[Preberi več].

  • Rejniško društvo Slovenije je prejelo vabilo, da izvedemo redno letno usposabljanje za rejnice in rejnike Centrov za socialno delo Severna Primorska, Južna Primorska, Primorsko-Notranjska in Osrednja Slovenija-Zahod. Povabilo smo sprejeli in 6. novembra 2021 izvedli izobraževanje v Idriji. Maksa Mali je pripravila zanimivo uvodno predavanje: Rejniki v mnogih vlogah. Po predavanju smo se o predstavljeni temi  pogovarjali v malih skupinah. Po poročanju o delu skupin je bilo razvidno, da so ..[Preberi več].

  • V soboto, 6. novembra, smo rejniške družine iz občine Lendava in iz Centra za socialno delo Lendava povabili na druženje v kinu v Murski Soboti. Preučili smo aktualen spored in se odločili, da nas najbolj zanimajo filmi Pri Addamsovih 2, Večni in James Bond. Dogovorili smo se, kdo si želi ogledati kateri film in se na podlagi tega razdelili v skupine. Najmlajši so si ogledali animirani film Pri Addamsovih 2, ..[Preberi več].

  • Kar nekaj časa smo iskali primeren datum za naše druženje. Da bi se rejniške družine vrnile z dopusta in še ne bi bile obremenjene s šolo. In da bi bilo seveda lepo vreme, saj zaradi covid ukrepov v teh časih najlažje izvedemo aktivnosti na prostem.  Ob vsem tem smo morali izbrati še dejavnosti, kjer se ne zahteva izpolnjevanje PCT pogojev. Kar zahtevna naloga, a smo jo uspešno izvedli v soboto, ..[Preberi več].

  • Rejniško društvo Slovenije vas dne, 28.8.2021 vabi na ogled ŽIVALSKEGA VRTA v Ljubljani in zabavo v TRAMPOLIN PARKU WOOP (Leskoškova CESTA 3, BTC Ljubljana). Zberemo se ob 9.30 uri pred vhodom v živalski vrt (Večna pot 70). Poskrbeli bomo za malico in pijačo, s sabo pa lahko imate tudi kakšen prigrizek v svojih nahrbtnikih. Za člane društva in njihove družine je ogled živalskega vrta in vstop v WOOP brezplačen. Zaradi ..[Preberi več].

  • Terme Ptuj, 23. junij 2021 Tudi letos je Radio Tednik Ptuj organiziral dobrodelno glasbeno prireditev v Termah Ptuj. Osnovni cilj in poslanstvo projekta je sporočilo, da življenje ni iskanje problemov in skrbi, ampak je to želja in volja po lepem, pozitivnem, po malenkostih, ki osrečujejo in napolnjujejo naša življenja. Organizator je prireditev izvedel že sedmič. Zagotovijo nam kopanje v Termah Ptuj, vsem, ki potrebujejo avtobusni prevoz, ga uredijo iz vseh ..[Preberi več].

  • V  RDS smo v zadnjih tednih  intenzivno spremljali podatke o gibanju obolelih s covid 19, ukrepe vlade v zvezi z virusom in ob vsem tem čakali še, da posije sonček. V soboto,  12. junija je bil tak lep sončen dan, ko se nas je zbralo več kot 140 članov rejniških družin in prijateljev rejništva v Savinjski dolini. Povabili smo vse člane rejniškega društva in zaprosili centre za socialno delo, da ..[Preberi več].

  • Spoštovani! Rejniško društvo Slovenije vas vljudno vabi na 15. srečanje rejniških družin v soboto, 12. 6. 2021 v Zgornjo Savinjsko dolino. Najprej si bomo ogledali Mozirski gaj – park cvetja, nato bomo druženje nadaljevali v Kampu Menina, kjer se bomo lahko preizkusili v adrenalinskem parku, vožnji s SUP-i, otroci pa se bodo zabavali v vožnji z gokarti. Dobimo se ob 10.00 pred Mozirskim gajem.   Za hrano in pijačo bo poskrbljeno.   Za ..[Preberi več].

Rejniško društvo Slovenije

Benica 1a

9220 Lendava

telefon:
031 322 799 (Minka Žiberna)
031 844 062 (Tamara Fordan)

Davčna številka: 76827089
Matična številka: 2096854000
Transakcijski račun: 0298-5025-6206-306
Davčni zavezanec: NE