15. srečanje rejniških družin v Savinjski dolini

V  RDS smo v zadnjih tednih  intenzivno spremljali podatke o gibanju obolelih s covid 19, ukrepe vlade v zvezi z virusom in ob vsem tem čakali še, da posije sonček.

V soboto,  12. junija je bil tak lep sončen dan, ko se nas je zbralo več kot 140 članov rejniških družin in prijateljev rejništva v Savinjski dolini. Povabili smo vse člane rejniškega društva in zaprosili centre za socialno delo, da povabijo še njihove rejniške družine. Pripotovali smo iz vseh koncev Slovenije od Lendave do Kopra, od Ilirske Bistrice do Jesenic.

Zbrali smo se v Mozirskem gaju, kjer sta nas vodiča popeljala med rožicami, drevesi, zelišči. Povzpeli smo se na razgledni stolp, si ogledali staro kemčko hišo, se sprehodili skozi krasno začarano vas za otroke.

Po ogledu vrta smo se zapeljali nekaj kilometrov do Kampa Menina. Ob jezeru je bil za nas pripravljen prostor za druženje. Naše želodčke smo napolnili z dobrotami z žara, potem pa nadaljevali srečanje vsak po svoji želji. Otroci, ki se poznajo s prejšnjih srečanj, so se zabavali po svoje: eni so se kopali v jezeru, drugo šli na različna igrala, nekateri so risali, drugi igrali karte. Se družili s starimi prijatelji in spoznavali nove. Odrasli smo se pogovarjali o težavah v zvezi s korono, o življenjskih in rejniških stiskah in radostih. Z veseljem smo pozdravili rejniške družine, ki so prvič prišle med nas.

Vsi smo bili veseli, da smo se po dolgem času srečali, pogovarjali, se družili v lepi naravi in prijazni družbi. In že delali načrte, kdaj in kje se vidimo v naslednjih mesecih.

Rejniško društvo Slovenije

Benica 1a

9220 Lendava

telefon:
031 322 799 (Minka Žiberna)
031 844 062 (Tamara Fordan)

Davčna številka: 76827089
Matična številka: 2096854000
Transakcijski račun: 0298-5025-6206-306
Davčni zavezanec: NE