Izobraževanje primorskih rejniških družin

Rejniško društvo Slovenije je prejelo vabilo, da izvedemo redno letno usposabljanje za rejnice in rejnike Centrov za socialno delo Severna Primorska, Južna Primorska, Primorsko-Notranjska in Osrednja Slovenija-Zahod. Povabilo smo sprejeli in 6. novembra 2021 izvedli izobraževanje v Idriji.

Maksa Mali je pripravila zanimivo uvodno predavanje: Rejniki v mnogih vlogah. Po predavanju smo se o predstavljeni temi  pogovarjali v malih skupinah. Po poročanju o delu skupin je bilo razvidno, da so rejniški starši izmenjavali mnenja, stiske, s katerimi se srečujejo v rejništvu, težave pri postopkih na sodiščih in imeli so veliko predlogov za izboljšanje rejništva.

V drugem delu srečanja je Minka Žiberna predstavila organiziranost, programe in  aktivnosti društva. V zadnjem delu pa še pobude in predloge za spremembe v rejništvu, ki smo jih pripravili v RDS z namenom, da jih predstavimo vsem pomembnim akterjem v Sloveniji in si bomo prizadevali za spremembe na boljše pogoje za izvajanje rejništva.

Izobraževanja se je udeležilo 36 rejnic in rejnikov ter socialnih delavk s primorskih CSD. Udeleženci so bili zadovoljni s srečanjem, izrazili so željo po nadaljnjem sodelovanju. Veliko število prisotnih se je tudi včlanilo v RDS.

Socialne delavke s CSD-jev so povedale, da so večinoma nove na področju rejništva, brez izkušenj oz. pomoči in da si tudi one želijo dodatnih usposabljanj, kjer bi pridobile konkretna znanja  za področje rejništva in izmenjale izkušnje in mnenja.

Srečanje je bilo predstavljeno tudi v medijih: na TV je bil zanimiv, dolg prispevek v italijanskem jeziku ter lep prispevek v Primorskih novicah. Prispevek si lahko ogledate TUKAJ.

Rejniško društvo Slovenije

Benica 1a

9220 Lendava

telefon:
031 322 799 (Minka Žiberna)
031 844 062 (Tamara Fordan)

Davčna številka: 76827089
Matična številka: 2096854000
Transakcijski račun: 0298-5025-6206-306
Davčni zavezanec: NE