V Lendavi je potekalo 11. srečanje rejniških družin Slovenije

Rejniško društvo Slovenije je v Lendavi organiziralo že 11. tradicionalno srečanje rejniških družin, članov Rejniškega društva Slovenije. Srečanje rejniških družin je bilo v soboto, 10. junija. Na srečanje so povabili vse rejniške družine, strokovne delavce s področja rejništva in simpatizerje rejništva. Na srečanje je prišlo okrog 230 članov društva, strokovnih sodelavcev, gostov, prostovoljcev, ter simpatizerjev, ki so s svojo prisotnostjo izkazali spoštovanje do njihovega dela.

Najprej so se zbrali v Gledališki in koncertni dvorani v Lendavi, kjer je sledil kratek nagovor predsednika društva mag. Darka Krajnca in strokovnega sodelavca društva mag. Andreja Omulca. Zbrane sta nagovorila tudi župan občine Lendava mag. Anton Balažek, ter župan občine Dobrovnik Marjan Kardinar. Sledil je ogled lutkovne predstave Rdeča kapica v izvedbi Lutkovnega gledališča Pupilla. Program so nadaljevali z družinskim pohodom čez Lendavske in Dolgovaške gorice do stolpa Vinarium, ki je bil v letu 2016 ena najbolj obiskanih točk v Sloveniji. Pohodnike so skozi gorice vodili člani Planinskega društva iz Lendave. Po vrnitvi nazaj v mesto Lendava je sledilo druženje in animacija za otroke pri Dvojezični osnovni šoli 2.  Poskrbljeno je bilo tudi za lačne želodčke, s tradicionalnim prekmurskim bogračem in pereci, otrokom pa so jedilnik popestrili še s pico. Mize so bile ves čas obložene s hladno pijačo, sadjem, in pecivom, za katerega so poskrbele prostovoljke. Srečanje je bilo hkrati odlična priložnost, da so strokovnim delavcem CSD-jev predali novo številko Rejniškega glasnika, kateri bo s številnimi zanimivimi članki zagotovo prijetno in koristno branje za njih in vse rejnike. Po zanimivem programu, prijetnem druženju in sklenjenih novih prijateljstvih, so se razšli z mislijo, da se naslednje leto zagotovo zopet snidejo.

Srečanje daje rejnikom vedno možnost za izmenjavo izkušenj, saj se srečanja udeležujejo rejniki, kateri svoje poslanstvo udejanjajo že vrsto let in razpolagajo z mnogo koristnimi informacijami in izkušnjami. Vsi skupaj so preživeli čudovit dan s starimi in novimi prijatelji. Pri organizaciji jim je pomagala občina Lendava, kakor tudi številni prostovoljci. Organizacije dogodka, kot tudi ostalih dejavnosti Rejniškega društva Slovenije, jim za delovanje na pomoč priskočijo tudi občine, ki jih sofinancirajo preko razpisov in številni donatorji, ki so se tudi tokrat izkazali.

VIR: PRLEKIJA-ON.NET, 15.06.2017