Tabor rejniških družin v Portorožu

Prvi psihosocialni tabor za rejniške družine v letu 2023 smo izvedli v Sončni Karitasovi hiši od 24. do 26. marca. Na občnem zboru društva se je prijavilo toliko družin, da so bile kapacitete doma že zasedene in razpisa nismo objavljali. Planiramo pa še dva rejniška tabora, predvidoma v mesecu septembru in novembru, kjer bodo imeli možnost prijave vsi člani RDS. in nas Kljub napovedi deževnega vreme je nas razveseljeval sonček, tako da smo lahko hodili na sprehode ob morju, na igrala in jedli zunaj za veliko mizo.

V sobotnem dopoldnevu nam je pripravila zelo zanimivo potopisno predavanje "Moja Istra" ga. Martina Hrs. S pravljico Marjana Tomšiča in  s slikami pokrajine, rož, dreves, hiš in s svojim umirjenim glasom nas je popeljala po naši lepi domovini.

Tako kot na prejšnjih druženjih, smo tudi tokrat imeli skupine za samopomoč za rejniške starše, ki jih je vodila Minka in skupine za mladostnike pod vodstvom Katje. Seveda so pogovori zaupni in jih ne bomo razkrili. Vsem pa nam je veliko pomenilo, da smo bili skupaj tisti, ki živimo podobno življenje, imamo podobne probleme in veselja. Zato nam veliko pomeni, da lahko na taboru govorimo z ljudmi, ki nas slišijo, razumejo, podprejo, se z nami veselijo in tudi žalostijo.Seveda nam je ostal tudi čas za družabne igre, sprehode, klepete, reševanje konfliktov, kuhanje in pospravljanje, saj na taboru delujemo kot ena velika rejniška družina.

Rejniško društvo Slovenije

Benica 1a

9220 Lendava

telefon:
031 322 799 (Minka Žiberna)
031 844 062 (Tamara Fordan)

Davčna številka: 76827089
Matična številka: 2096854000
Transakcijski račun: 0298-5025-6206-306
Davčni zavezanec: NE