Rejniško srečanje v Brežicah

V soboto 28. septembra 2019 se nas je 30 otrok in odraslih zbralo ob sotočju rek Krke in Save, pod obronki Gorjancev na čudoviti kmetiji Zevnik v Brežicah. Namestili smo se pod kozolcem, kjer smo poskrbeli tudi za jedačo in pijačo, pa tudi nekaj sladkega je pristalo na mizah.

Otroci so bili navdušeni nad konji. Takoj se je naredila vrsta za jahanje. Med tem, ko so nekateri jahali, smo si ostali ogledali hleve, kjer je prostora za dvajset konjev. Za konje je lepo poskrbljeno, hleve redno čistijo, konji imajo ves čas svežo vodo in tako se konji res dobro počutijo.

Otroci so pred začetkom jahanja konja spoznali, vzpostavili z njim kontakt. Vsak otrok si je naprej nadel čelado in potem  so vodniki  popeljali konja z mladim jahačem po areni. Tako je bilo za varnost otrok dobro poskrbljeno. Otroci so uživali v jahanju, pri igri z žogo in igranju triodomina.

Odrasli smo se pogovarjali o rejniško družinskih temah in vmes z veseljem opazovali otroke pri jahanju in sproščenem druženju.. In tudi nekaj dežnih kapelj ni uničilo tega čarobnega dne.

Posebej bi se zahvalila strokovnih delavkam CSD Brežice, Krško in Sevnica, ki so se srečanja udeležile in pripomogle k temu, da se nas je toliko zbralo ter podžupanu občine Brežice g. Juriju Pezdircu, da nas je obiskal.

 

Nekaj fotoutrinkov si lahko pogledate na naslednji povezavi: Srečanje in druženje v Brežicah

Rejniško društvo Slovenije

Benica 1a

9220 Lendava

telefon:
031 322 799 (Minka Žiberna)
031 844 062 (Tamara Fordan)

Davčna številka: 76827089
Matična številka: 2096854000
Transakcijski račun: 0298-5025-6206-306
Davčni zavezanec: NE