Poročilo z okrogle mize v Novem mestu na temo »Delovni odnosi v rejniškem sistemu«

10. januar 2018, je bila v sodelovanju s Centrom za socialno delo Novo mesto organizirana okrogla miza z naslovom Delovni odnosi v rejniškem sistemu. Okrogla miza je potekala v prostorih Centra za socialno delo Novo Mesto, s pričetkom ob 15.30 uri. K sodelovanju smo povabili tudi CSD Črnomelj in CSD Trebnje. Okrogla miza je bila namenjena strokovnim delavcem iz vladnega in nevladnega sektorja na področju socialnega varstva, rejnicam in rejnikom ter prostovoljcem.

Po kratkem sprejemu in pozdravu udeležencev s strani Majde Koban Justinek (podpredsednice Rejniškega društva Slovenije), so na okrogli mizi strokovni delavci predstavili naslednjo tematiko:

Nataša Vrbnjak zakonska in družinska terapevtka - Ampak, imel sem dobrega rejniškega starša,

Majda Koban Justinek (rejnica) - Izkušnje rejniške družine,

Maksimiljana Mali, univ. dipl.soc.del - Nihče ne dela sam (strokovni del)

Po končanem strokovnem delu je sledila razprava z vprašanji in mnenji. Udeležba na strokovnem srečanju je bila brezplačna. Udeležencev na okrogli mizi je bilo 19, potrdila o udeležbi so prejeli naknadno. Okrogla miza je bila zaključena ob 18.00 uri.

Majda Čeh