Planinski rejniški tabor od Mojstrane do Vrat

Na pobudo naše rejnice Lučke smo 1. in 2. julija v zadovoljstvo 60 udeležencev uspešno izvedli dvodnevni planiski tabor.

Zbrali smo se na Trgu olimpijcev v Mojstrani, kjer so nas organizatorji razveselili s kavico, čajem in pecivom ter se pod vodstvom planincev podali proti Vratom.
Pri slapu Peričnik smo se malo odpočili in okrepčali ter seveda naredili skupinsko fotografijo. Večina nas je pot nadaljevala peš, nekaj pa se jih je peljalo z avtobusom.
Po dobrem kosilu smo se namestili po sobah, se sprehodili okrog koče, se igrali in pogovarjali. Veščine reševanja v gorah so nam zelo nazorno predstavili gorski reševalci in nas tudi vzpodbudili k ustreznemu ravnanju, da ne pride do do nesreče.
Zvečer smo se najprej spoznali med seboj, potem pa je sledilo presenečenje. Obiskal nas je Denis Porčič - Chorchyp, ki ga poznamo kot udeleženca resničnostih šovov, po borilnih veščinah, kot glasbenika . Najprej je zarepal nekaj svojih pesmi, potem nam je predstavil svojo življenjsko zgodbo, da lahko tudi iz slabih pogojev z učenjem, športom in pozitivno energijo narediš veliko zase in tudi za druge. Seveda se je z nami slikal in se nam podpisoval na majice.
V nedeljo dopoldne smo v naravi uživali v triglavskih pravljicah. Po kosilu pa slovo od Vrat, tisti z več kondicije peš, ostali z avtobusom.
V Mojstrani smo si ogledli še krasen Planinski muzej.
Polni doživetij in novih spoznanj smo se popoldne odpelali proti domu, eni proti primorski, drugi na dolejnsko, nekateri proti Prekmurju.

Za ta čudovita planinska dneva velika hvala naši Lučki in njenim krasnim sodelavcem v planiskem društvu, gorskim reševalcem, osebju v koči v Vratih in vsem donatorjem, ki so nam omogočili izvedbo dvodnevnega planinskega tabora rejniških družin. S pozitivno energijo smo premagali tudi slabo vremensko napoved in priklicali tudi sonček.

Rejniško društvo Slovenije

Benica 1a

9220 Lendava

telefon:
031 322 799 (Minka Žiberna)
031 844 062 (Tamara Fordan)

Davčna številka: 76827089
Matična številka: 2096854000
Transakcijski račun: 0298-5025-6206-306
Davčni zavezanec: NE