• rejniskodrustvo
  • 7. marec, 2018
  • Komentarji so izklopljeni za Poročilo z Okrogle mize na temo » OTROK MED DVEMA DRUŽINAMA«, ki je potekala v Slovenj Gradcu

5. marca 2018, je bila v sodelovanju s Centrom za socialno delo Slovenj Gradec organizirana okrogla miza z naslovom Otrok med dvema družinama. K sodelovanju smo povabili CSD Dravograd, CSD Radlje ob Dravi, CSD Ravne na Koroškem in CSD Velenje. Okrogla miza je potekala v prostorih Mladinskega kulturnega centra Slovenj Gradec, s pričetkom ob 16.00 uri. Namenjena je bila strokovnim delavcem iz vladnega in nevladnega sektorja na področju socialnega varstva, rejnicam in rejnikom ter prostovoljcem.

Po kratkem sprejemu in pozdravu udeležencev s strani direktorja CSD Slovenj Gradec g. Tadeja Poberžnika in predsednika Rejniškega društva Slovenije mag. Darka Krajnca so na okrogli mizi strokovni delavci predstavili naslednjo tematiko:

Majda Koban Justinek (rejnica) - Izkušnje rejniške družine;

Andrej Omulec (družinski terapevt) – Zakaj sem se znašel med dvema mamama?

Maksimiljana Mali, dipl. soc. del  – Kako naj razumemo biološke starše?

Po končanem strokovnem delu je sledila razprava z vprašanji in mnenji. Udeležba na strokovnem srečanju je bila brezplačna. Okrogle mize se je udeležilo 42 oseb. Strokovni posvet smo zaključili ob 18.00 uri.