Moje mnenje šteje

11.7.2017 je v prostorih Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti predsednik Rejniškega društva Slovenije, mag. Darko Krajnc, skupaj s strokovnimi sodelavci društva, Maksimilijano Mali in mag. Andrejem Omulcem, ministrici dr. Anji Kopač Mrak predal predloge rejnikov in rejnic za izboljšanje kvalitete rejništva v Sloveniji. Rejniško društvo Slovenije je družbeno civilna asociacija, katera se trudi s svojim delovanjem izboljšati delo na področju rejništva in ki k strokovnemu delu državnih institucij s svojimi projekti dodaja še tiste vsebine za rejništvo, ki jih le-te ne zagotavljajo. Društvo s svojim delovanjem aktivno pomaga pri izboljšanju počutja vseh udeležencev v sistemu rejništva in s tem poskuša doseči optimalen položaj za rejniškega otroka.

Rejniško društvo Slovenije ugotavlja, da kljub naporom nekaterih pomembnih zadev za udeležence v sistemu rejništva društvo ne more reševati samo. Reševanje tovrstnih zadev je potrebno reševati širše na vseh družbenih nivojih ter s pomočjo tistih, ki imajo več vpliva in večjo družbeno moč. V predanih predlogih Ministrici za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti društvo naproša, da ministrstvo in druge službe takoj pristopijo k ukrepanju za reševanje teh pomanjkljivosti, na katere Rejniško društvo Slovenije že dalj časa opozarja.

Predlogi ministrici za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti