Mladostniki v rejništvu na Krompirjeve počitnice kar v tabor

V organizaciji Rejniškega društva Slovenije so se rejniki iz Pomurja v času Krompirjevih počitnic udeležili Tabora rejencev, ki je letos potekal v Žalcu. Pod vodstvom pobudnice rejniških taborov, socialne pedagoginje Anje Ferlin in Andreja Omulca, mag. zakonskih in družinskih terapij, je pet dni tabora minilo v pozitivnem in poučnem vzdušju, s sklepanjem novih prijateljstev in vezi – pod naslovom Kako ukrotiti zmaja.

Že peto leto zapovrstjo prireja Rejniško društvo Slovenije tabore, v katerih se rejenci iz vse Slovenije preko različnih aktivnosti družijo, povežejo, vzpostavljajo nova prijateljstva in vezi, ter gradijo nova spoznanja, ki jih mladi v današnjem času še kako potrebujejo za spoprijemanje s svojimi težavami in za ustvarjanje boljše prihodnosti. V njih se srečajo tisti, ki imajo podobne življenjske zgodbe in če jih skozi pogovor delijo, kot je povedal eden od rejencev iz Pomurja, se zbližajo, počutijo se sprejete in to jim daje občutek varnosti, pripadnosti. Občutek varnosti in pripadnosti je ena od temeljnih potreb vsakega posameznika, zato je pred petimi leti socialna pedagoginja Anja Ferlin, dala pobudo za omenjene tabore, kjer bi lahko vse to v mladostnikih vzpostavili.

Kot odkrivata oba voditelja taborjev  – Ferlinova in Andrej Omulec, mag. zakonskih in družinskih terapij, ki sicer deluje na področju Pomurja kot psihoterapevt – postajajo ti tabori vsako leto boljši, z večimi udeleženci, kateri se z vsakim taborom še bolj povežejo. Želita si le, da bi lahko trajali malo več časa ter tako še bolj povezali udeležence, zato bodo v društvu v prihodnje veseli podpore novih sponzorjev.

Trenutni tabor v času krompirjevih počitnic je potekal pod naslovom Kako ukrotiti Zmaja. V njem so se udeleženci soočili s svojimi strahovi, bolečinami, negativnimi čustvi ter se učili, kako se spopasti z njimi in jih ukrotiti.

VIR: POMUREC.COM, 02.11.2014