Izlet rejniških družin na Dolenjsko

Rejniške družine smo se na lep sončen dan 12.10.2019 odpeljale na izlet na Dolenjsko.
Zbrali smo se v kraju Krka.
TD Krka nam je priskrbelo vodičko Majo, da nas je vodila do izvira Krke in kraške jame.Veliko nam je povedala in pokazala.
Zanimivo cerkev na Krki  nam je razkazala  katehetinja.
Nato smo nadaljevali pot do Slakove domačije iz slovenske nadaljevanke Reka ljubezni. Gospodar domačije nas je prijazno sprejel in nam povedal, kako so nadaljevanko snemali na njihovi domačiji. Pokazal nam je njegovo zbirko slik in kratek film o osnutkih iz nadaljevanke reka ljubezni.Na koncu smo še eno zaigrali in zapeli ter naredili lepe skupne fotografije.

Pot smo nadaljevali do vasi Mirna Peč.V muzeju Lojzeta Slaka smo izvedeli veliko o Slakovem življenju in karieri.Ogledali smo si  tudi čebelarski svet.
V Pavčkovem domu nam je prijetna gospa razložila več o Tonetu Pavčku, na kar smo si ogledali v vasi Šentjuriju cerkev in Pavčkov spomenik.Okoli spomenika je položenih toliko kamnitih plošč  koliko je pesnik napisal zbirk.

Izleta se je udeležilo šest rejniških družin, skupaj 31 udeležencev. Družine so se pripeljale s svojimi avtomobili, društvo je poskrbelo za hrano in pijačo in vodenje ogledov. Za organizacijo izleta je zelo dobro poskrbela Majda Koban Justinek. Društvo je plačalo le sendviče za rejniške družine in ogled muzeja Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka. Sokovi, smokiji in sladkarije so bili donatorski.

Ves dan nam je sijalo sonce in vsi udeleženci smo si bili enotni, da smo veseli, da smo si ogledali te zanimive, lepe kraje, katere je večina obiskalia prvič. Izlet smo zaključili v popoldanskih urah z mislijo, da se naslednjič spet srečamo, v kakšnih lepih slovenskih krajih.

Nekaj fotoutrinkov si lahko pogledate na naslednji povezavi: Izlet rejniških družin na Dolenjsko