18. srečanje rejniških družin v Kamniški Bistrici

V soboto 1. junija 2024 je Rejniško Društvo Slovenije organiziralo že 18 srečanje rejniških družin, tokrat v Kamniški Bistrici. Dogodka se je udeležilo okrog 110 udeležencev. Na začetku nas je nagovoril predsednik društva Darko Krajnc, ki je predstavil delo Rejniškega društva Slovenije in njegova prizadevanja za boljše pogoje dela rejnikov. Predstavnik kamniškega društva planincev pa nam je predstavil Kamniško Bistrico in njene lepote ter znamenitosti.  Kljub dežju je bilo vzdušje prijetno in izvedli smo celotni program, čeprav v drugačnem vrstnem redu, kot smo načrtovali.  Zaradi močnega dežja smo kar dopoldne skupaj z otroki izvedli glasbeni program, vključili še starše in veselo rajali ob prijetni glasbi našega glasbenika Boštjana. Najmlajši so s pomočjo svojih rejniških staršev zapeli in deklamirali pesmice, vsi pa smo tudi veselo zaplesali, tako da ni nikogar zeblo. Višek programa je bil nastop Vesne, naše rejnice, ki je v narodni noši zaigrala nekaj čudovitih pesmi na harmoniko.

Po kosilu pa smo se kar z dežniki odpravili na pohod, nekateri na krajšega, do Plečnikovega dvorca, izvira  reke Kamniške Bistrice in Planinskega doma, drugi na daljšega do Spominskega parka preminulim planincem v kamniških planinah, kjer ima svoje obeležje tudi veliki slovenski alpinist Tomaž Humar.

Srečanje je bilo tudi priložnost za klepet, medsebojno spoznavanje in izmenjavo izkušenj. Rejniki in vsi ostali so dobili tudi novo številko Rejniškega glasnika, ki je letos kar obsežen in prinaša vrsto zanimivih prispevkov iz rejniškega življenja.

Na koncu je le posijalo sonce in zadovoljni smo se razšli z obljubo, da se prihodnje leto zopet srečamo.

Hvala vsem organizatorjem srečanja, posebej Maksi in vsem aktivnim članom RDS, našemu muzikantu Boštjanu Cerarju za izvrsten glasbeni program, planincem Planinskega društva Kamnik, rejnici Vesni in našemu gostitelju v planinski koči pri Jurju v Kamniški Bistrici za dobro hrano.

Vabljeni, da se udeležite tudi vseh drugih dogodkov, ki jih bo organiziralo RDS še do konca leta, prihodnje leto, pa se zopet srečamo na 19. Srečanju rejniških družin v kakšnem novem kraju prelepe Slovenije.

Rejniško društvo Slovenije

Benica 1a

9220 Lendava

telefon:
031 322 799 (Minka Žiberna)
031 844 062 (Tamara Fordan)

Davčna številka: 76827089
Matična številka: 2096854000
Transakcijski račun: 0298-5025-6206-306
Davčni zavezanec: NE