13. srečanje rejniških družin, članov rejniškega društva Slovenije, ob Bukovniškem jezeru v Dobrovniku

  • rejniskodrustvo
  • 19. junij, 2019
  • Komentarji so izklopljeni za 13. srečanje rejniških družin, članov rejniškega društva Slovenije, ob Bukovniškem jezeru v Dobrovniku

Letos smo organizirali že 13. tradicionalno Srečanje rejniških družin, članov Rejniškega društva Slovenije. Srečanje rejniških družin je tokrat potekalo ob Bukovniškem jezeru, v soboto, 8. junija 2019. Na srečanje smo povabili vse rejniške družine, strokovne delavce s področja rejništva in simpatizerje rejništva. Vabilu se je odzvalo okrog 200 članov društva, strokovnih sodelavcev, gostov, prostovoljcev, ter simpatizerjev, ki so s svojo prisotnostjo izkazali spoštovanje do našega dela.

Zbrali smo se ob 9.30 uri v šotoru ob Bukovniškem jezeru, kjer smo se najprej družili in poklepetali v prijetnem ambientu.

Ob 10. uri  je udeležence najprej pozdravil predsednik Rejniškega društva Slovenije mag. Darko Krajnc, nato pa so zbrane nagovorili še Varuh človekovih pravic Peter Svetina, državna sekretarka na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Breda Božnik in župan občine Dobrovnik Marjan Kardinar. Povezovalka prireditve Urška Horvat Ritlop je opravila zelo zanimiv, motivacijski pogovor z Darkom  Đurićem, uspešnim športnikom, paraolimpijskim plavalcem o izkušnji rejništva.

Sledil je nastop ljudskih godcev iz Dobrovnika, pevskega zbora Hiše Sadežev družbe Murska Sobota ter ansambla Vita, ki ga sestavljajo Samo, Dušanka in Teja iz rejniške družine naše podpredsednice Majde Justinek Koban. Po zaključenem uradnem delu je zbrane zabaval Duo Mix.

Poskrbljeno je bilo tudi za lačne želodčke, kosilo so nam skuhale kuharice iz Osnovne šole Dobrovnik in skupaj z ravnateljico pomagale postreči. Po kosilu smo program nadaljevali z ogledom okolice Bukovniškega jezera, energijskih točk, najbolj pogumni pa so se lahko preizkusili v Pustolovskem parku.

Druženje rejniških družin so nam popestrili tudi prostovoljci Hiše Sadeži družbe Murska Sobota, ki so nam pomagali s peko peciva. 

Srečanje je bilo hkrati odlična priložnost, da smo rejnikom in strokovnim delavcem Centrov za socialno delo predali novo številko Rejniškega glasnika (št. 53.), ki bo s številnimi zanimivimi članki zagotovo prijetno in koristno branje. Društvo je nadaljevalo z izdajo glasila, saj je za številne rejnice in rejnike glasilo edini pisan vir informacij iz katerega lahko črpajo dodatno strokovno pomoč. Vodenje uredniškega odbora nadaljuje Maksimiljana Mali, dolgoletna urednica Rejniškega glasnika.

Namen in cilji izdaje glasila so:

- izobraževanje,
- informiranje,
- izmenjava izkušenj,
- pozitivna medijska promocija.

Število natisnjenih izvodov je 1000 (700 rejnikov, 100 strokovnih delavcev CSD, direktorji CSD-jev, novinarji, študenti, občine, knjižnice, …).

Po zanimivem programu, prijetnem druženju in sklenjenih novih prijateljstvih, smo se okrog 18. ure razšli z mislijo, da se naslednje leto zagotovo zopet snidemo.

Izvedbo tega dogodka, kot tudi ostalih dejavnosti Rejniškega društva Slovenije, nam omogočajo občine, ki nas sofinancirajo preko razpisov in številni donatorji, ki so se tudi tokrat izkazali. Sofinancerje in donatorje smo na dogodku omenili (na plakatih) in se jim tudi javno zahvalili.

 

Več slik si lahko ogledate v fotogaleriji

Rejniško društvo Slovenije

Benica 1a

9220 Lendava

telefon:
031 322 799 (Minka Žiberna)
031 844 062 (Tamara Fordan)

Davčna številka: 76827089
Matična številka: 2096854000
Transakcijski račun: 0298-5025-6206-306
Davčni zavezanec: NE