11. tradicionalno Srečanje rejniških družin, članov Rejniškega društva Slovenije

Letos so organizirali že 11. tradicionalno Srečanje rejniških družin, članov Rejniškega društva Slovenije.

Srečanje rejniških družin je bilo minulo soboto v Lendavi. Na srečanje so povabili vse rejniške družine, strokovne delavce s področja rejništva in simpatizerje rejništva. Vabilu se je odzvalo okrog 230 članov društva, strokovnih sodelavcev, gostov, prostovoljcev, ter simpatizerjev, ki so s svojo prisotnostjo izkazali spoštovanje do našega dela.

Zbrali so se ob 10. uri v Gledališki in koncertni dvorani v Lendavi, kjer je sledil kratek nagovor predsednika društva Darka Krajnca in strokovnega sodelavca društva Andreja Omulca. Zbrane sta nagovorila tudi župan Občine Lendava Anton Balažek, ter župan občine Dobrovnik Marjan Kardinar.

Sledil je ogled lutkovne predstave Rdeča kapica v izvedbi Lutkovnega gledališča Pupilla. Program so nadaljevali z družinskim pohodom čez Lendavske in Dolgovaške gorice do stolpa Vinarium, ki je bil v letu 2016 ena najbolj obiskanih točk v Sloveniji. Pohodnike so skozi gorice vodili člani Planinskega društva iz Lendave. Po vrnitvi okoli 14. ure je sledilo druženje in animacija za otroke pri Dvojezični osnovni šoli 2.

Poskrbljeno je bilo tudi za lačne želodčke, s tradicionalnim prekmurskim bogračem in pereci, otrokom pa so jedilnik popestrili še s pico. Mize so bile ves čas obložene s hladno pijačo, sadjem, in pecivom, za katerega so poskrbele prostovoljke.

Srečanje je bilo hkrati odlična priložnost, da so strokovnim delavcem CSD-jev predali novo številko Rejniškega glasnika, ki bo s številnimi zanimivimi članki zagotovo prijetno in koristno branje za njih in vse rejnike.

Srečanje daje rejnikom vedno možnost za izmenjavo izkušenj, saj se srečanja udeležujejo rejniki, ki svoje poslanstvo udejanjajo že vrsto let in razpolagajo z mnogo koristnimi informacijami in izkušnjami.

Pri pripravi jim je v veliki meri pomagala občina Lendava, prav tako nam je pri izvedbi programa pomagalo veliko število prostovoljcev. Izvedbo tega dogodka, kot tudi ostalih dejavnosti RDS, jim omogočajo občine, ki jih sofinancirajo preko razpisov in številni donatorji, ki so se tudi tokrat izkazali.

 

VIR: SOBOTAINFO.COM, 15.06.2017

Rejniško društvo Slovenije

Benica 1a

9220 Lendava

telefon:
031 322 799 (Minka Žiberna)
031 844 062 (Tamara Fordan)

Davčna številka: 76827089
Matična številka: 2096854000
Transakcijski račun: 0298-5025-6206-306
Davčni zavezanec: NE